polovni automobili

Yaris TS

Generalna — Autor mg @ 21:14
Iz njegovih sportskih linija, odmerenog enterijera sa detaljima iz trkačkih modela može se naslutiti, da je Yaris TS čistokrvni sportski automobil.

Ovaj "japanac" je u tolikoj meri atraktivan za vožnju da se pitanje – da li u B segmentu ima dostojnog konkurenta – nameće samo po sebi. Odgovor je veoma kratak: nema!

Moderni VVT-i agregat sa dualnim razvodom svih 16 ventila, raspolaže sa maksimalnim obrtnim momentom od 173 Nm, koji su vam na raspolaganju tek kad vredno zavrtite radilicu na 4.400 o./min.

Bez obzira na to da li je ovo automobil samo za mlade ili i one koji se "tako osećaju" (šta god to značilo), svakako je namenjen svima onima koju umeju i znaju da se nose sa izazovima koje ovaj sportista postavlja pred vozača. Ako mislite da će vam ovaj auto dopustiti da vozite sporo i poštujete ograničenje brzine, duboko grešite. Kada pokrenete motor i pritisnete papučicu gasa, nećete čuti zvuk motora već "orkestar sumo rvača" iz izduvnih cevi.

motor 1.8 VVT-i

Zahvaljujući kratko proračunatim prenosnim odnosima, i preciznim menjačem, iz motora je veoma lako izvući maksimum. Jedino na autoputu poželite šesti stepen, koji ovom automobilu nedostaje kada poželite da vozite duže vreme brže od 160 km/h. Oslanjanje Yarisa TS inače nije previše tvrdo podešeno, već se pribeglo kompromisu. Zbog toga Toyota u krivinama veoma "mekano" najavljuje da će proklizati, tako da je blagim korekcijama inače veoma brzog upravljača, moguće vrlo lako postaviti stvari na svoje mesto. Serijski ugrađeni VSC (ESP odlično) perfektno funkcioniše, kao i ABS, te TRC sistem za kontrolu trakcije, koja je recimo primetno bolja nego kod testiranog pro_cee`d-a (čiji test takođe možete pročitati u ovom broju). Ubrzanja Yarisa TS su perfektne, do stotke iz mesta mirovanja stiže za 9,3 sekundi, a da biste dohvatili maksimalnu brzinu od 194 km/h, morate imati mnogo jake bubrege. Naime, kratko međuosovinsko rastojanje, u kombinaciji sa pneumaticima niskog profila 45 i tvrdim oprugama, čine da "japanac" nervozno poskakuje kada naiđete na lošije deonice autoputa, kojih kod nas fala bogu ima koliko volite. Očigledno je da je ovaj automobil pravljen za neke druge, mnogo bolje puteve.

kokpit

Komande su praktične, iako je potreban kraći period privikavanja na centralnu konzolu iznad koje su postavljeni analogni instrumenti, za razliku od umerenijih verzija Yarisa koje imaju digitalne, sa takozvanim 3D efektom. Yaris II generacije može se pohvaliti sa čak 9 vazdušnih jastuka, uz izuzetno efikasne kočnice koje ovaj automobil pri brzini od 100 km/h zaustavljaju za manje od 38,0 metara.

Yaris TS

Ugledni EuroNcap kreš test je ovaj automobil ocenio najboljom ocenom, odnosno sa maksimalnih 5 zvezdica. Mala-velika Toyota nije samo bezbedna, već i je veoma praktična zahvaljujući EasyFlat sistemu ravnog poda u prtljažniku, kojim se može pohvaliti i ova sportska verzija.

Yaris TS

Testirana verzija Yarisa sa 1.8 VVT-i agregatom dorasla je mnogo snažnijim automobilima. Ipak, na velikim brzinama, Yaris nema tako dobru zvučnu izolaciju kao dvostruko skuplje limuzine. Pedala gasa je prilično nežna, i automobil skače i pri najmanjem dodiru papučice. Takva je i pedala kočnice, koja traži vreme za privikavanje jer je malog hoda i veoma je osetljiva.

Stala prodaja na tržištu "polovnjaka"

Generalna — Autor mg @ 21:09

Svetska ekonomska kriza imaće uticaja i na naše tržište polovnih automobila. Posle pravog buma kada je od 2000. godine do sada uvezeno preko pola miliona polovnih automobila, kamiona i autobusa, početak sledeće godine trgovci i kupci očekuju sa zebnjom.

polovnjaci.jpg

Promet polovnih automobila je opao drastično u nekoliko poslednjih meseci, pa su cene korigovane za desetak procenata, ali to izgleda neće biti dovoljno da se prodaju sva uvezena i ocarinjena polovna vozila.

Pijaca u Bubanj Potoku nedeljom je najveći sajam polovnih automobila na Balkanu. Posle prestanka proizvodnje domaćeg "juga" i "stojadina" nema šanse da kupite automobil ispod 8.000 evra, koliko košta najjeftinija nova "dačija". Cene polovnjaka padaju, kupaca nema, a najavljena ekonomska kriza utiče na prodaju.

Šabac je poznat kao grad sa najvećim brojem autoplaceva u Srbiji. Prodavci iz Šapca kažu da prodaja ide slabo i da će to uticati na nezaposlenost i standard građana.

U "Integri motorsu", koji je zvanični Reno koncesionar i jedan od najvećih placeva polovnih automobila u državi, kažu da kriza neće zaobići naše tržište. Oni su reagovali smanjenjem cena za 15 procenata. Ubuduće će naručivati isključivo komercijalna vozila.

Ono što svakako ima uticaja na prodaju polovnih vozila jeste i rast evra i povećanje kamata za kupovinu na kredit. Preko 50 osto kupovina od 5.000 evra pa naviše, jesu kreditne linije, pa će mnogi vlasnici morati da računaju na veće rate.

Pošto će plate biti zamrznute, mnogi će morati svoja vozila da predaju bankama ili lizing kućama, što će dodatno smanjiti cene polovnih vozila zbog mnogo veće ponude i želje banaka da ih što pre naplate.


Powered by blog.co.yu