polovni automobili

07 Dec, 2008

Toyota Corolla 1.6 Sedan Sol

Generalna — Autor mg @ 18:11


Toyota Corolla jedan je od modela koji se najduže proizvodi. Od 1966 pa do danas, deset generacija ponosno je nosilo ovo ime. Uz činjenicu da je to najprodavanije putničko vozilo u istoriji auto-industrije, sa preko 30 miliona primeraka, dolazi se do zaključka da je reč o zaista izuzetnom automobilu.

 Setite se, pre dvadesetak godina japanski automobili kod nas bili su prilično retka i egzotična pojava. Japancima smo verovali kada smo kupovali hi-fi uređaje i dok smo učili njihove borilačke veštine, ali ne i kada bi se odlučivalo o kupovini auta. U to vreme našim putevima gospodarili su rusi i poljaci.

Onda je počela Era Ante Markovića, otvorila su se vrata prema istoku kroz koja su nagrnule Toyote, Mazde, Mitsubishiji… Od svih njih najpopularnija bila je Corolla - sećate se onih elegantnih metalik sivih limuzina, koje i danas često viđamo na domaćim drumovima. Bila je to ljubav na prvi pogled, sa dobrim izgledima za srećan kraj.

Toyota Corolla pored Toyote Prius na hibridni pogon
Toyota Corolla pored Toyote Prius na hibridni pogon

Posle su došle 1990. godine koje bi ovdašnji vozači najradije zaboravili. Corolle su i benzin iz flaša i nedostatak redovnog održavanja jako dobro podnosile. Pozitivna iskustva iz tog perioda ostala su zapamćena i kada su stvari počele da se normalizuju, kupci su se vratili Toyotinim modelima. Kao i svuda u svetu, i ovde su postali sinonim za ’auto koji se ne kvari’.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu